Innováció az élelmiszergyártásban

ginop 2 1 8 17 2018 03250 kicsi

 a kedvezményezett neve: PROFOOD FLEXUM Kft.
 a projekt címe: Innováció az élelmiszergyártásban
 a szerződött támogatás összege: 28,125 millió Ft
 a támogatás mértéke (%-ban): 50 %
 a projekt tartalmának bemutatása:

1 db Gyártósor, növényi zsíros savó retentátum fermentáló egység alvadék leválasztóval került beszerzésre, üzembe helyezésre. A technológiával laktóz mentes, ömlesztett szendvicskrém keletkezik, melyet már meglévő technológia segítségével homogenizálnak, majd kiszerelnek. A TEÁOR 1089 tevékenység keretében 1 db új termékcsalád, a laktóz mentes szendvicskrémek, és az előbbi termékeket előállító 1 db új gyártó technológia kerül bevezetésre. Az arab, dél szláv államok és Bulgária ipari felhasználói, kiskereskedelmi láncai is potenciális piacként jelennek meg, hiszen itt az étkezésben hagyományai vannak a növényi olajtartalmú termékeknek. Az új termékkel lendületet vesz a cég exporttevékenysége, ami új piacok megjelenésével jár. Ebben az értelemben a tervezett projekt piaci innovációt is hordoz.

Az új termék további előnye, hogy laktóz tartalma miatt, a szokványos tej alapú szendvicskrémekhez képest magasabb áron értékesíthető, magasabb hozzáadott értéket hordoz, ami a cég jövedelemtermelő képességét javítja.     

a projekt befejezési dátuma: 2019. 10. 08.
projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03250