Start Seite

Profoodflexum Muhold

A Profood Flexum Kft. 2007 – ben alakult magyar magánszemélyek részvételével.

2009 – től foglalkozott a cég reszelt sajtok értékesítésével , illetve a cég ebben az évben kezdett el foglalkozni ömlesztett sajtok kísérleti gyártásával. Mosonmagyaróvári üzemünk 2010 őszén kapta meg a hatósági engedélyt.

Kezdetekben húsipar számára készítettünk ún. hőstabil ömlesztett sajtokat. Cégünknek nagyon rövid idő alatt olyan partnereket sikerült kiszolgálni mint a SÁGA Foods Zrt., Gallicoop Zrt., Spar Húsüzem, Merian Foods Kft., Natural Meat Kft. ...

2011. augusztusa óta üzemeltettünk egy tejüzemet gomolya és tejszín gyártása céljából.

A fenti partnerekkel való sikeres együttműködés eredménye képen 2013 – ra lehetőségünk nyílt üzemünk technológiai fejlesztésére, majd ezt követően már a kiskereskedelemben forgalmazott tömlős sajtok gyártását is elkezdhettük ,, LAJTA menti ’’ márkanéven.

2014 – ben megvalósítottuk mosonmagyaróvári telephelyünkön a saját tejfeldolgozó üzemünket, így már az egész termelés egy ponton működik.

 

Start Seite

ginop 2 1 8 17 2018 03250 kicsi

 a kedvezményezett neve: PROFOOD FLEXUM Kft.
 a projekt címe: Innováció az élelmiszergyártásban
 a szerződött támogatás összege: 28,125 millió Ft
 a támogatás mértéke (%-ban): 50 %
 a projekt tartalmának bemutatása:

1 db Gyártósor, növényi zsíros savó retentátum fermentáló egység alvadék leválasztóval került beszerzésre, üzembe helyezésre. A technológiával laktóz mentes, ömlesztett szendvicskrém keletkezik, melyet már meglévő technológia segítségével homogenizálnak, majd kiszerelnek. A TEÁOR 1089 tevékenység keretében 1 db új termékcsalád, a laktóz mentes szendvicskrémek, és az előbbi termékeket előállító 1 db új gyártó technológia kerül bevezetésre. Az arab, dél szláv államok és Bulgária ipari felhasználói, kiskereskedelmi láncai is potenciális piacként jelennek meg, hiszen itt az étkezésben hagyományai vannak a növényi olajtartalmú termékeknek. Az új termékkel lendületet vesz a cég exporttevékenysége, ami új piacok megjelenésével jár. Ebben az értelemben a tervezett projekt piaci innovációt is hordoz.

Az új termék további előnye, hogy laktóz tartalma miatt, a szokványos tej alapú szendvicskrémekhez képest magasabb áron értékesíthető, magasabb hozzáadott értéket hordoz, ami a cég jövedelemtermelő képességét javítja.     

a projekt befejezési dátuma: 2019. 10. 08.
projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03250